«Αραχτοί & λάιτ»… στη βεράντα

«Αραχτοί & λάιτ»… στη βεράντα

Με τη βοήθεια της Emily Vagia, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε τα πιο εύκολα και νόστιμα πιάτα για brunch, που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο μας και δεν θα μας φορτώσουν με έξτρα θερμίδες το καλοκαίρι.

 

Για το ιδανικό σκηνικό, δεν παραλείπουμε να διακοσμήσουμε το τραπέζι μας και να χαρούμε τις δημιουργίες μας στο μπαλκόνι ή τον κήπο συντροφιά με έναν παγωμένο καφέ.

 

*Περισσότερες συνταγές στο mrssoupe.com

 

Bagels

 

Υλικά

 

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μέλι
3 γρ. φρέσκια μαγιά
250 ml ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό
1/2 κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση

 

Ανακατεύουμε σε πολυμηχάνημα που ζυμώνει και ψωμί το αλεύρι, το μέλι, τη μαγιά και το φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό. Μπορούμε να ζυμώσουμε και με τα χέρια. Θα μας πάρει γύρω στα 15 λεπτά για να φτάσει στο σημείο που θέλουμε. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, την καλύπτουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα. Ξεσκεπάζουμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη. Σχηματίζουμε σε μπαλάκια. Κάνουμε με το πίσω μέρος μιας κουτάλας τρύπα σε κάθε ψωμάκι.

 

Ρίχνουμε κάθε bagel σε βραστό νερό. Μόλις αρχίσει να ανεβαίνει στην επιφάνεια, σε περίπου 30 δεύτερα, το βγάζουμε και το βάζουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα bagels. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου, γυρνάμε τα bagels από την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

 

Aπό το COFFEE&BRUNCH MAGAZINE