Kawacom: Αφοσιωμένοι στην ποιότητα

Kawacom: Αφοσιωμένοι στην ποιότητα

Μετά από 22 χρόνια εμπειρίας σε ιδιόκτητες φάρμες και στο εργοστάσιο επεξεργασίας πράσινου καφέ στην Αφρική, που προμήθευε τις μεγαλύτερες εταιρείες καφέ παγκοσμίως, το 2004 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τη γέννηση της Kawacom Hellas στα εγχώρια εδάφη.

 

Χάρη στην εμπειρία αυτή, έφεραν στην Ελλάδα το brand Ipanema Espresso από τη φάρμα-πρότυπο Ipanema Coffees της Βραζιλίας. Λίγα χρόνια μετά, το 2011, έκαναν το επόμενο μεγάλο βήμα και δημιούργησαν την πρώτη παραγωγική μονάδα ενώ, έναν μόλις χρόνο μετά, ένα νέο brand γεννιέται. Τα Utopia Coffees ήρθαν για να φέρουν πνοή ανανέωσης στην ελληνική αγορά με τα μοντέρνα χαρμάνια τους. Η επιτυχία συνεχίστηκε, η ομάδα δεν σταμάτησε να ψάχνει νέα πράγματα και, έτσι, το 2017, δημιουργείται η θυγατρική Kawacom Cyprus Ltd.

 

Οι εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς και η ασταμάτητη αναζήτηση στον χώρο του καφέ τούς οδήγησαν στη δημιουργία speciality καφέδων με το brand Ofellia Coffees. Όλα αυτά, όμως, δεν έφταναν… Το 2020, αναζήτησαν μια μοναδική εμπειρία καφέ στο σπίτι και προχώρησαν στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής καψουλών αλουμινίου, την ίδια στιγμή που αναπτύσσουν το brand Kawa Coffees με μοναδικούς single origin καφέδες και custom made χαρμάνια. Το 2023 ήταν η χρονιά της Kawacom. Αποκτούν νέα μονάδα παραγωγής και δημιουργούν συσκευασμένα, έτοιμα προς κατανάλωση, cold brew.

 

Τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν

 

Η επιτυχία και η μακρά πορεία, όμως, δεν ήρθαν τυχαία. Ως αμιγώς ελληνική εταιρεία, παρέχουν κάλυψη στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, χάρη στο διευρυμένο δίκτυο αντιπροσώπων που διαθέτουν από το 2005, το οποίο αναπτύσσεται αδιάκοπα και αποτελεί σπουδαίο αρωγό στην εξέλιξη και τη δυναμική της Kawacom. Συγκεκριμένα, διαθέτουν 5 βάσεις, 38 αντιπροσώπους και περισσότερα από 3.800 συνεργαζόμενα σημεία καφέ. Όλες οι διεργασίες που απαιτούνται μετά τη συγκομιδή του καφέ γίνονται εξολοκλήρου εντός συνόρων.

 

Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει την Kawacom να διαπρέπει είναι η απευθείας προμήθεια πράσινου καφέ. Χάρη στη μακρόχρονη σχέση με τη φάρμα Ipanema στη Βραζιλία και τις φάρμες στη Λ. Αμερική, την Αφρική και την Ασία, έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν απευθείας την πρώτη ύλη, χωρίς μεσάζοντες. Οι καφέδες έχουν προέλευση από 11 χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας, ενώ είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα και την Κύπρο τριών μεγάλων και πρότυπων εταιρειών μηχανών καφέ: της ιστορικής Iberital, με ευρεία γκάμα μοντέλων, που λειτουργεί στη Βαρκελώνη της Ισπανίας από το 1975, των καινοτόμων under the counter Mavam από το Σιάτλ των ΗΠΑ και των πρωτοποριακών και χειροποίητων Kees Van der Westen, με το μοναδικό ολλανδικό design.

 

Ο όμιλος Kawacom σε αριθμούς

 

Πάνω από 7.000 τ.μ. συνολικά
38 αντιπρόσωποι πανελλαδικά
3.800 συνεργαζόμενα σημεία
10 χώρες εξαγωγής
110 εργαζόμενοι
Περισσότεροι από 1.300 κωδικοί προϊόντων
10 private label brands
4 μονάδες παραγωγής καφέ + 2 μονάδες παραγωγής καψουλών + 1 μονάδα παραγωγής cold brew
Περισσότεροι από 80 προμηθευτές

 

 

Aπό το περιοδικό Coffee&Brunch Magazine