Η πρώτη παγκοσμίως βιοδιασπώμενη συσκευασία τροφίμων MAP

Η πρώτη παγκοσμίως βιοδιασπώμενη συσκευασία τροφίμων MAP

Η συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας Modified Atmosphere Packaging (MAP) είναι η συσκευασία τροφίμων όπου η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της συσκευασίας τροποποιείται ή μεταβάλλεται ώστε να παρέχει μια βέλτιστη ατμόσφαιρα για την αύξηση της διάρκειας ζωής και τη διατήρηση της ποιότητας των τροφίμων.

 

Εδώ και χρόνια, η συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) έχει αλλάξει τα δεδομένα στη βιομηχανία τροφίμων. Ρυθμίζοντας τη σύνθεση των αερίων εντός της συσκευασίας, η MAP παρατείνει τη διάρκεια ζωής, μειώνει την αλλοίωση και ελαχιστοποιεί τα απόβλητα τροφίμων. Ωστόσο, η παραδοσιακή συσκευασία MAP βασίζεται συχνά σε μη βιοδιασπώμενα πλαστικά, δημιουργώντας επιβάρυνση στο περιβάλλον.

 

Η Naturesse, μια εταιρεία αφιερωμένη στις βιώσιμες λύσεις συσκευασίας τροφίμων, φέρνει επανάσταση στον κλάδο με την πρώτη παγκοσμίως βιοδιασπώμενη συσκευασία τροφίμων MAP. Αυτή η καινοτόμος λύση θέτει ως προτεραιότητα τόσο τη διατήρηση των τροφίμων όσο και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

 

Η πρωτοποριακή συσκευασία της Naturesse χρησιμοποιεί ίνες ζαχαροκάλαμου, έναν ταχέως ανανεώσιμο πόρο, για την κατασκευή του δοχείου. Αυτή η βιώσιμη προσέγγιση αντικαθιστά το παραδοσιακό πλαστικό με ένα βιοδιασπώμενο υλικό. Η συσκευασία διαθέτει επίσης ένα φιλμ βιο-σφράγισης σχεδιασμένο για εξαιρετική λειτουργικότητα. Αυτή η μεμβράνη επιτρέπει την έκπλυση αερίων, δημιουργώντας την τροποποιημένη ατμόσφαιρα εντός της συσκευασίας, και διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες σφράγισης για τη διατήρηση της φρεσκάδας.

 

Αυτή η δέσμευση για βιοδιάσπαση δεν συμβιβάζει την απόδοση. Οι συσκευασίες της Naturesse είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τα πρότυπα DIN EN 13432, διασφαλίζοντας ότι διασπώνται με φυσικό τρόπο σε περιβάλλον κομπόστ. Το πιο σημαντικό είναι ότι παρατείνει τη διάρκεια ζωής των έτοιμων γευμάτων έως και 10 ημέρες, μειώνοντας σημαντικά τα απορρίμματα τροφίμων. Η συσκευασία είναι επίσης ευέλικτη, κατάλληλη για ζεστά, κρύα, υγρά και λιπαρά πιάτα. Για μεγαλύτερη ευκολία, οι δίσκοι είναι ασφαλείς για φούρνο και φούρνο μικροκυμάτων (έως 200°C, απλά θυμηθείτε να αφαιρέσετε τη μεμβράνη πριν από τη θέρμανση).

 

Η Naturesse δίνει προτεραιότητα όχι μόνο στη βιοδιάσπαση, αλλά και στην κλιματική ουδετερότητα. Τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα για την τήρηση υψηλών προτύπων ασφαλείας και είναι εγκεκριμένα για επαφή με τρόφιμα σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ. Η λειτουργικότητα της συσκευασίας επεκτείνεται πέρα από τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα της. Είναι ιδανική για takeaways, έτοιμα γεύματα, έτοιμο φαγητό και μια ποικιλία άλλων εφαρμογών.

 

Η βιοδιασπώμενη συσκευασία τροφίμων MAP της Naturesse αποτελεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στη βιώσιμη συσκευασία τροφίμων. Αυτή η καινοτόμος λύση προσφέρει παρατεταμένη διάρκεια ζωής, μειώνει τα απόβλητα τροφίμων και δίνει προτεραιότητα στο περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργικότητα και την ευκολία που περιμένουν οι καταναλωτές. Με τη Naturesse, μπορούμε να απολαμβάνουμε νόστιμο φαγητό, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο πατήστε εδώ