Συνταγές για τέλειο εσπρέσσο
ESPRESSO: 1 δόση (7g καφέ) για 30ml ροφήματος ή 2 δόσεις (14g καφέ) για 60ml ροφήματος (διπλός). Χρόνος απόσταξης 27’’- 30’’.
ESPRESSO LUNGO: 1 δόση (7g καφέ) για 40ml ροφήματος. Χρόνος απόσταξης 35’’- 38’’.
ESPRESSO STRETTO: 1 δόση (7g καφέ) για 25ml ροφήματος. Χρόνος απόσταξης 20’’- 25’’.
ESPRESSO MACHIATTO: 1 δόση (7g καφέ) για 30ml ροφήματος. Χρόνος απόσταξης 27’’- 30’’. Προσθήκη 1 μικρής κουταλιάς αφρόγαλα.
ΚΑΦΕΣ LATTE: 1 δόση (7g καφέ) για 30ml ροφήματος. Χρόνος απόσταξης 27’’- 30’’. Προσθήκη ζεστού γάλακτος έως επάνω.
ΚΑΦΕΣ LATTE MACHIATTO: 1 δόση (7g καφέ) για 30ml ροφήματος. Χρόνος απόσταξης 27’’- 30’’. Προσθήκη ζεστού γάλακτος έως επάνω και μίας κουταλιάς αφρόγαλα.
ESPRESSO FREDDO: 2 δόσεις (14g καφέ) για 60ml ροφήματος. Χρόνος απόσταξης 27’’- 30’’. Χτύπημα στο mixer για να λιώσει η ζάχαρη για 2 δευτερόλεπτα χωρίς πάγο. Στη συνέχεια χτύπημα στο σέϊκερ με 4 παγάκια για 4-5 δευτερόλεπτα. Γεμίζουμε γυάλινο ποτήρι με πάγο μέχρι τη μέση και σερβίρουμε χωρίς αφροσυλλέκτη.