3+1 tips από τους Ιταλούς για την απόλαυση του καφέ σου

3+1 tips από τους Ιταλούς για την απόλαυση του καφέ σου

Η σχέση των Ιταλών με τον καφέ είναι ομολογουμένως ιδιαίτερη. Ποιοι είναι άρα οι πιο κατάλληλοι άνθρωποι για να σας συμβουλεύσουν πώς να τον απολαύσετε;

 

Στη γειτονική Ιταλία η μέρα ξεκινά και συχνά τελειώνει με έναν εσπρέσο. Οι Ιταλοί έχουν συνδέσει την καθημερινότητά τους με την απόλαυση ενός καλού καφέ, τον οποίο συνηθίζουν να καταναλώνουν αρκετές φορές μέσα στην ημέρα τους και πολύ γρήγορα- εξ ου και θεωρούνται οι “μετρ” του εσπρέσο. Καφές για τους ντόπιους σημαίνει πάντα εσπρέσο και για τον λόγο αυτό τον παραγγέλνουν ζητώντας τον «il caffè» – σε διαφορετική περίπτωση θα τον πουν με το όνομά τους (καπουτσίνο, shakerato, latte, κλπ).

 

Σύμφωνα με ένα χιουμοριστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο Instagram, υπάρχουν τέσσερα tips προκειμένου να αποφύγεις κάποια λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τη γεύση του καφέ σου.  Ας δούμε ποια είναι αυτά:

 

-Όταν σας σερβίρουν καφέ με νερό, πιείτε πρώτα το δεύτερο. Η καταναλωση καφέ θα σας βοηθήσει να “καθαρίσετε” το στόμα σας από άλλες γεύσεις ή μυρωδιές και έτσι θα απολαύσετε καλύτερα το αυθεντικό άρωμα του καφέ σας.

 

-Επίσης, αποφύγετε να γλείψετε το κουταλάκι με το οποίο έχετε ανακατέψει το ρόφημά σας – θεωρείται άκομψο. 

 

-Ενώ ανακατεύετε τον καφέ, μην προβαίνετε σε κυκλικές κινήσεις δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα. Επιλέξτε τους μικρούς κύκλους από πάνω προς τα κάτω ώστε να ανακατευτούν καλύτερα τα αρώματα.

 

-Τέλος, ένα έξτρα tip είναι εκείνο των Ναπολιτάνων, οι οποίοι παίρνουν μια μικρή ποσότητα καφέ και την απλώνουν στο στομιο της κούπας με το κουταλάκι, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cookist (@cookist)

Καλή σας απόλαυση!