To No1 συστατικό για να προσθέσετε στον καφέ σας!

To No1 συστατικό για να προσθέσετε στον καφέ σας!

O πρωινός καφές εκτός από ενέργεια μπορεί να σας “ανταμείψει” με πολλά ακόμη οφέλη.

 

Ο γαστρεντερολόγος και συγγραφέας του The Fiber-Fueled Cookbook Dr. Will Bulsiewicz, M.D. με μια νέα ανάρτηση στο Instagram ενημερώνει πως τα μπαχαρικά μπορούν να προσδώσουν έξτρα γεύση στο ρόφημά σας, ενώ συντελούν στην καλή υγεία.

 

Υπάρχουν πολλά μπαχαρικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση φλεγμονών του εντέρου και, να βοηθήσει εν γένει την υγεία του εντέρου σας. Καθώς καλωσορίζουμε το φθινόπωρο, τα μπαχαρικά που προτείνει ο Bulsiewicz μπορεί να είναι ήδη μέρος των αγαπημένων σας εποχιακών γεύσεων.

 

«Κανέλα, είναι ένα τόσο θεμελιώδες μπαχαρικό», πρότεινε. «Είναι γλυκό, ταιριάζει με όλα και μπορείς να το συνδυάσεις με άλλα μπαχαρικά». Είτε προσθέτετε κανέλα στο μείγμα του καφέ σας είτε την ανακατεύετε μετά την παρασκευή του, σίγουρα θα έχετε έναν θρεπτικό και νόστιμο καφέ με κανέλα.

 

Για ακόμη μεγαλύτερη ένταση, ο Bulsiewicz συνέστησε μάλιστα να προσθέσετε μπαχαρικό κολοκύθας στο ρόφημα του καφέ της επιλογής σας.

 

«Λένε ότι είναι μόνο για το φθινόπωρο, εγώ το προτείνω φθινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη», είπε ο γιατρός. Το μπαχαρικό κολοκύθας περιλαμβάνει συνήθως κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο, κάποια από τα πιο υγιεινά μπαχαρικά που μπορείτε να προσθέσετε στη ρουτίνα σας. 

 

Σύμφωνα πάντως με τον Δρ Β. Ο ιδανικός συνδυασμός είναι να προσθέσετε τρία μπαχαρικά: κανέλα, κουρκουμά και τζίντζερ. «Αυτά τα τρία μπαχαρικά μαζί είναι καταπληκτικά», είπε. «Συνήθως προσθέτω και λίγο γάλα σόγιας σε αυτό».

 

Ο συνδυασμός κουρκουμά και τζίντζερ είναι ένα μείγμα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που παρέχει οφέλη όπως η υποστήριξη της υγείας της καρδιάς, η μείωση της φλεγμονής και η ανακούφιση από τους πόνους στο στομάχι.