Carrot cake με τυρί κρέμα frosting

Carrot cake με τυρί κρέμα frosting

Δροσιστικά, με φρουτώδη γεύση και αρώματα, φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Συρίγου και είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τον καφέ μας. 

 

Carrot cake με τυρί κρέμα frosting

 

Υλικά

 

260 γρ. τριμμένα καρότα

120 γρ. τυρί κρέμα

300 γρ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

240 ml ηλιέλαιο

4 αβγά

130 γρ. μαρμελάδα της επιλογής μας

1 βανίλια

310 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι μπέικιν σόδα

½ κουταλάκι αλάτι

1 ½ κουταλάκι κανέλα σκόνη

1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη

1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο σκόνη

1/4 κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη

260 γρ. καρύδια

 

Για το frosting

 

460 γρ. κρέμα τυρί

340 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

½ κουταλάκι βανίλια

750 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση 

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα τυρί, την καστανή ζάχαρη, τη λευκή, το ηλιέλαιο και χτυπάμε με το σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αβγά, ένα-ένα, τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στο άλλο μπολ με τα αβγά κι ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε τα μισά καρύδια σε ένα μούλτι και τα σπάμε λίγο, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, καθώς και το τριμμένο καρότο στον τρίφτη. Ανακατεύουμε καλά. Σε 3 ταψάκια των 20 cm βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε και χωρίζουμε το μείγμα μας και στα τρία. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. Δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο, γιατί το μείγμα θα πέσει.

 

Για το frosting

 

Έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα βάζουμε στο μίξερ στο φτερό και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σε δύο δόσεις τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Βάζουμε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

Για το στήσιμο

 

Σε μια βάση βάζουμε το ένα κομμάτι κέικ, από πάνω κρέμα και συνεχίζουμε. Βάζουμε γύρω γύρω κρέμα, στολίζουμε με τα καρύδια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine