Παγωμένα γλειφιτζούρια με γεύση espresso martini

Παγωμένα γλειφιτζούρια με γεύση espresso martini

Μια καλοκαιρινή λιχουδιά που μπορεί να δροσίσει τα απογεύματα μας. 

 

Αυτά τα γλειφιτζούρια έχουν γεύση espresso martini και είναι μια έξυπνη ιδέα για όσους αγαπούν τον καφέ και τα coktails. Ο καφές φίλτρου, η βότκα που έχει αρωματιστεί από βανίλια και το Kahlua έρχονται σε τέλεια ισορροπία και ο συνδυασμός τους να δίνει ένα άρτιο “παγωμένο” αποτέλεσμα.

 

Συστατικά

200 ml καφές φίλτρου σε θερμοκρασία δωματίου

25 ml βότκα αρωματισμένη με βανίλια

25 ml Kahlua

125 ml σιρόπι ζάχαρης (μπορείτε και άλλης γλυκαντικής ουσίας)

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε 4 καλούπια παγωτού (σιλικόνης) όπου τους έχουμε βάλει από ένα ξυλάκι. Βάζουμε τα καλούπια στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

Πηγή: www.delish.com