Muffins με ταχίνι και πορτοκάλι
Πεντανόστιμα νηστίσιμα μάφινς με ταχίνι! Ευκολα γρήγορα με απλα υλικά.
Eίναι αφράτα, νόστιμα και θρεπτικά, συνδυάζονται τέλεια με τον πρωινό σας καφέ και σας παρέχουν έξτρα ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Αυτά τα muffins με πορτοκάλι και ταχίνι θα σας κλέψουν την καρδιά.
Υλικά
220 γρ. ταχίνι.
120 γρ. καστανή ζάχαρη.
120 γρ. ζάχαρη.
300 ml χυμό πορτοκάλι.
200 ml φυτικό λάδι.
1 κ. σ μέλι.
450 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικης
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ.
1 κ. γ. μαγειρική σόδα.
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι.
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο.
1/2 κ. γ. γαρίφαλο.
1 κ. γ. κανέλα.
5 γρ. βανίλια.
160 γρ σταφίδες
+1 κ. σ. αλεύρι.
1 ποτήρι καρύδια(σπασμένα).
Γλασο:
1/2 Ποτηριού Ζάχαρη Άχνη.
1 κ. σ. Ταχίνι.
1κ.γ. χυμό λεμονιού.
Ξύσμα από μισό λεμόνι( μικρό ).
2 με 3 κ. σ. Νερό.
Λίγο σουσάμι για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα και το μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις σταφίδες μαζί με 1 κ. σ. αλεύρι, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το λάδι, το ταχίνι, το μέλι και την ζάχαρη, το ξύσμα απο το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μετά τα καρύδια και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μετά σταδιακά το αλεύρι σε τρεις δόσεις.
Και τέλος βάζουμε τις σταφίδες.
Παίρνουμε ατομικές φόρμες ψησίματος των muffins και τις γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 περίπου.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτα περίπου.
Για το γλασο χτυπάμε όλα τα υλικά του γλασου μαζί. Με ένα κουταλάκι η ένα μικρό κορνέ βάζουμε λίγο γλασο πάνω στα κρύα μάφινς. Γαρνίρουμε με σουσάμι.
Δείτε το σχετικό βίντεο και τη συνταγή από το youtube channel, Anna’s Kitchen Recipes: