Τι θα λέγατε για… μους μόκα;
0 comments
Έχει βελούδινη υφή, πλούσια και ξεχωριστή γεύση. Η μους μόκα είναι η παραλλαγή της αγαπημένης σε όλους μας κρέμας, καθώς η γεύση της παραπέμπει στον καφέ.
Για την παρασκευή της δεν χρειάζεται να κοπιάσετε πολλή ώρα, ωστόσο είναι απαραίτητο να είστε υπομονετικοί, καθώς χρειάζεται να μείνει αρκετά στο ψυγείο.
Το αποτέλεσμα όμως, θα σας ανταμείψει!
Υλικά
Μισό πακέτο μπισκότα digestive ή πτι μπερ
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
250γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
μισό σφηνάκι καφέ στιγμιαίο
μισό σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας στον πάτο κάθε ποτηριού και το πατάμε ελαφρά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και τον καφέ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την σοκολάτα στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ενωθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια πάνω από τα μπισκότα. Γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας λευκής ή μαύρης και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν.