Φτιάχνοντας παγωτό με espresso

Φτιάχνοντας παγωτό με espresso

Ένα δροσιστικό επιδόρπιο ιδανικό για τα καλοκαιρινά απογεύματα.

 

Μπορεί πλέον το παγωτό να μην γνωρίζει εποχή, όμως όπως και να το κάνουμε το καλοκαίρι έχει την τιμητική του. Μας δροσίζει τα μεσημέρια, είναι ένα ωραίο και απολαυστικό γλυκό για τα απογεύματα και κλείνει ωραία ένα καλοκαιρινό δείπνο. Και όταν συνδυάζεται με τον καφέ, τότε η απόλαυση πολλαπλασιάζεται. Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για παγωτό που το βασικό του υλικό είναι ο espresso. Φτιάχνεται εύκολα και τρώγεται ακόμα πιο εύκολα και απολαυστικά.

 

Υλικά

300 γραμμ. γάλα

150 γραμμ. κρέμα γάλακτος

3 μονοί espresso

75 γραμμ. ζάχαρη

90 γρ. κρόκοι αυγών

1 αυγό

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα και τους espresso. Αποσύρουμε την κατσαρόλα λίγο πριν από το σημείο βρασμού και το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργεί μια ωραία κρέμα. Ταυτόχρονα έχουμε βγάλει το μείγμα μας από το ψυγείο και το έχουμε ζεστάνει. Το ενσωματώνουμε στα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας ανά τακτικά διαστήματα. Έπειτα το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος, το βάζουμε σε ένα μπολ και μετά στην κατάψυξη αφού το έχουμε σκεπάσει με ζελατίνη. Μετά από έξι με οκτώ ώρες το παγωτό είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα ή σιρόπι καφέ.