Κάνοντας παγάκια από καφέ
Θέλετε παγωμένο καφέ που παραμένει δυνατός μέχρι την τελευταία γουλιά; Τότε πρόσθεσε του παγάκια από καφέ.
Ο κρύος καφές είναι ένα από τα πιο απολαυστικά ροφήματα του καλοκαιριού. Ιδανική παρέα στην παραλία, σε μια βόλτα στην πόλη ή στο απογευματινό χάζι στο μπαλκόνι. Οι δροσερές ανάσες που χαρίζει είναι όντως απολαυστικές. Το μόνο κακό είναι ότι το κρύο αυτό ρόφημα δεν κρατάει για πολύ. Έτσι ή θα πρέπει να τον καταναλώνουμε γρήγορα, χάνοντας την διάρκεια της απόλαυσης ή απλά να του προσθέτουμε συχνά πυκνά πάγο, κάνοντας όμως έτσι πιο αδύναμο σε γεύση και ένταση.
Σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει μια απλή και έξυπνη λύση: παγάκια από καφέ. Έτσι θα έχετε πάντα ένα κρύο ρόφημα με ένταση και δυνατή γεύση. Πως μπορείτε να τα φτιάξετε; Ξεκινήστε ετοιμάζοντας μια κρύα εκδοχή καφέ φίλτρου, κατά προτίμηση cold brew, στη συνέχεια βάλτε το σε παγοκυψέλες και μετά στην κατάψυξη. Και αυτό είναι όλο. Ο λόγος που σας προτείνω τον cold brew ως βάση για τα παγάκια σας είναι ο γλυκός του χαρακτήρας μιας και καλό είναι να αποφύγουμε οξύτητες και πικράδες. Φυσικά μπορείτε και να επιλέξετε ως βάση έναν ice brew όμως σε αυτή την περίπτωση, θα σας συμβούλευα να προσθέσετε λίγη ζάχαρη (μερικά γραμμάρια είναι αρκετά).
Καλό επίσης είναι να φτιάξετε μια συγκεκριμένη ποσότητα την οποία θα καταναλώσετε σε σύντομα χρονικό διάστημα ώστε τα παγάκια σας να μην πάρουν μυρωδιές από το περιβάλλον της κατάψυξης. Μπορείτε πάλι, να τα αποθηκεύσετε σε ένα δοχείο κατάψυξης ή σε μια σακούλα με φερμουάρ. Και σε αυτή όμως την περίπτωση μην τα αφήσετε για βδομάδες. Τα παγάκια του καφέ μπορεί να έχουν και άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα σε κάποιο smoothie ή σε cocktail καθώς επίσης και για να φτιάξετε μια γρήγορη γρανίτα καφέ για επιδόρπιο.