Μους σοκολάτας με espresso και φράουλες
Ένα εύκολο και απολαυστικό γλυκό που συνδυάζει την σοκολάτα με τον καφέ espresso.
Τις απογευματινές ώρες είναι συνήθως που μας έρχεται περισσότερο η επιθυμία για κάτι γλυκό. Κάτι σε σοκολάτα, για παράδειγμα. Και αν αυτή μπορεί να «παντρευτεί» με τον καφέ, τότε ακόμα καλύτερα. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να φτιάξετε την παρακάτω μους, που τα δύο βασικά της συστατικά είναι ο καφές και η σοκολάτα.
Υλικά
2 φακελάκια από μείγμα για κρέμα ζαχαροπλαστικής + φρέσκο γάλα που αναγράφεται στη συσκευασία
100 ml καφέ espreso
150 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
3 ασπράδια αυγού, παστεριωμένα
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Κατόπιν τη μεταφέρουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με τον έτοιμο καφέ και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει. Ταυτόχρονα, με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών για λίγο. Σταματάμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή μαρέγκα. Μόλις κρυώσει η κρέμα, ενσωματώνουμε σε αυτή πρώτα το 1/3 της μαρέγκας και κατόπιν την υπόλοιπη. Μοιράζουμε σε 4-6 ποτηράκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Πριν τα σερβίρουμε, στολίζουμε με φρούτα εποχής όπως φράουλες, βατόμουρα ή με κρυμμένη σοκολάτα ή πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.