Φτιάχνοντας παγωμένο chai latte
Με άρωμα Ινδίας, αυτό το ρόφημα είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων κανέλας, βανίλιας και φουντουκιού.
Απολαυστικά ροφήματα δεν γίνονται μόνο με τον καφέ, αλλά και με το τσάι. Αυτή την φορά θα προτείνουμε να φτιάξετε ένα αρωματικό, γευστικό και παγωμένο ρόφημα που για βάση του έχει το ινδικό τσάι Darjeeling, πολλά μπαχαρικά και «γάλα» φουντουκιού.
Υλικά
1 ξυλάκι κανέλας
μισός λοβός βανίλιας, κομμένος κατά μήκος
τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
6 λοβοί κάρδαμου
6 γαρύφαλλα
1 κουτ. του γλυκού μαύρου πιπεριού
2 φακελάκια τσαγιού darjeeling
40 γρ. ζάχαρη καρύδας
500 ml γάλα φουντουκιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500 ml νερό και προσθέτουμε την κανέλα, τη βανίλια, το τζίντζερ, το κάρδαμο, το γαρύφαλλο και τους κόκκους πιπεριού και τα αφήνουμε να πάρουν βράση και στη συνέχεια τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φακελάκια τσαγιού και αφήνουμε για 3 λεπτά. Αφαιρούμε τα φακελάκια τσαγιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη καρύδας, σουρώνουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο για σερβίρισμα, ανακατεύουμε με το γάλα φουντουκιού. Σερβίρουμε με πάγο.
Πηγή: olivemagazine.gr