Semifreddo με καφέ και σοκολάτα
Ένα ιταλικό, δροσερό επιδόρπιο με βελούδινη υφή ότι πρέπει για τις απογευματινές ώρες.
Φτιάχνεται αρκετά εύκολα εύκολα και δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή. Η «βάση» της συνταγής του είναι ιδιαίτερα απλή κάτι που θα σας δώσει τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις. Ο καφές, για παράδειγμα, είναι η πιο χαρακτηριστική γεύση για ένα Semifreddo. Παρακάτω σας δίνουμε την συνταγή, φτιάξτε το και απολαύστε το.
Υλικά
1 κ. σ. στιγμιαίος καφέ
1 κ. σ. λικέρ καφέ
4 αυγά (χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους)
100 γραμμ. καστανή ζάχαρη
300 ml πλήρης κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Απλώνετε μεμβράνη τροφίμων σε μια φόρμα για κέικ. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και σε τρίτο την κρέμα γάλακτος μέχρι να «στέκεται». Προσθέστε πρώτα την κρέμα γάλακτος στο αρχικό μείγμα και στη συνέχεια τη μαρέγκα. Ανακατέψτε ελαφρά. Στο τέλος προσθέτετε τη σοκολάτα, αφού όμως πρώτα την έχετε λιώσει σε μπεν-μαρί. Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε λίγη σοκολάτα και ρίξτε την για επικάλυψη. Αφήστε λίγο να κρυώσει η σοκολάτα, καλύψτε με τη μεμβράνη και αφήστε το να παγώσει στην κατάψυξη για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε μπορείτε να το πασπαλίσετε με ξηρούς καρπούς ή φρούτα.