Μια εύκολη και απίθανη συνταγή για να συνοδέψεις τον καφέ σου
Τι πιο χαλαρωτικό από μια γουλιά καφέ ή τσάι, συνοδεία ενός γλυκού εδέσματος που να ταιριάζει άριστα με το ρόφημά σας.
Οι συνταγές είναι πολλές ωστόσο αυτή που σας συστήνουμε έχει κάτι ξεχωριστό καθώς είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Μπορείτε λοιπόν εύκολα, με κάποιες προσθαφαιρέσεις να τη φέρετε στα… μέτρα σας. Εάν ασπάζεστε τον vegan-ισμό μπορείτε αντί για βούτυρο να βάλετε λάδι, και αντί για οποιοδήποτε γάλα, μπορείτε να προσθέσετε γάλα ξηρών καρπών ή καρύδας. Αν πάλι έχετε όρεξη για λίγη… σοκολάτα είναι δυνατό να βάλετε κομματάκια της γλυκιάς απόλαυσης και δημιουργήσετε κάτι καινούργιο! Οι επιλογές είναι αμέτρητες, αρκεί μόνο να βάλετε μεράκι και τη φαντασία σας να δουλέψει!
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο
1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλα
Βούτυρο ή λάδι για το σκεύος του σουφλέ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα μπολ όπου συνήθως φτιάχνουμε το ατομικό σουφλέ.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μάχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί.
Πρόσθεσετουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το λιωμένο βούτυρο και το γάλα. Χτυπάμε καλά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μείγμα θα πρέπει να είναι κολλώδες.
Ρίχνουμε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ και σε ένα ξεχωριστό δοχείο ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Πασπαλίζουμε το μείγμα καστανής ζάχαρης και κανέλας πάνω από τη ζύμη και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.