Κέικ με μαύρη σοκολάτα, τσίλι και espresso

Κέικ με μαύρη σοκολάτα, τσίλι και espresso

Ένας σοκολατένιος πειρασμός με πλούσιο άρωμα καφέ και ευχάριστη κάψα από τσίλι.

 

Η σοκολάτα αγαπά τον καυτερό χαρακτήρα του τσίλι και κάνουν ωραίο συνδυασμό. Σε αυτή την «δυνατή» μίξη αν προσθέσουμε και τον επιβλητικό χαρακτήρα ενός espresso, τότε έχουμε ένα ιδιαίτερο και απολαυστικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά, λοιπόν, φανταστείτε τα σε ένα κέικ. Η συνταγή ακολουθεί και είναι εύκολη και ότι πρέπει για ένα απογευματινό, ευχάριστο και «πικάντικο» διάλειμμα.

 

Υλικά

175 γραμμ. βούτυρο

175 γραμμ. καστανή ζάχαρη

175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

50 ml  espresso κρύο

50 γραμμ. σκόνη κακάο

50 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 70%

½ κουτ. γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι,

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα τη φορά, χτυπώντας καλά. Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον espresso και το κακάο. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την σοκολάτα αφού την έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια και τις νιφάδες τσίλι κι ανακατεύουμε καλά για τελευταία φορά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητική κόλλα ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 40-45 λεπτά στους 160 βαθμούς.