French toast με καφέ

French toast με καφέ

Μια εύκολη, νόστιμη πρόταση για πρωινό με μπαχαρένιο χαρακτήρα, βουτυράτη αίσθηση και πλούσιο άρωμα καφέ.

 

Τα French toast, δηλαδή οι γνωστές μας αυγόφετες, είναι ένα χορταστικό πρωινό που φτιάχνετε πολύ εύκολα. Φανταστείτε, λοιπόν, στην παραδοσιακή συνταγή τους, να προσθέσετε λίγο καφέ και ζεστά μπαχαρικά (κανέλα και γαρύφαλλο) και να τα σερβίρετε αυτές τις γιορτινές μέρες μαζί με μια κούπα καφέ φίλτρου ή ένα επιβλητικό espresso.

 

Υλικά

4 φέτες ψωμί του τοτς χωρίς κόρα

2 αυγά

2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. λικέρ καφέ

3 κ. σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

80 ml γάλα

40 ml espresso ή καφέ φίλτρου

Κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά καθώς και όλα τα υλικά έκτος από τις φέτες του ψωμιού και το βούτυρο. Τα χτυπάμε καλά ώστε να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Βουτάμε στο μείγμα τις φέτες του ψωμιού και τις ρίχνουμε στο τηγάνι όπου τις τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι που να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Όταν τις βγάλουμε μπορούμε αν θέλουμε να τους προσθέσουμε φρούτα (μπανάνα ή μούρα), σιρόπι σφενδάμου, αν τις θέλουμε πιο γλυκιές, ή να τις πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.