Peanut buetter espresso smoothie

Peanut buetter espresso smoothie

Ένα πρωινό, απολαυστικό ρόφημα με την αίσθηση του espresso για να ξεκινήστε την μέρα σας γεμάτοι ενέργεια.

 

Το φυστικοβούτυρο ως υλικό στα smoothies δεν είναι κάτι καινούργιο. Αντίθετα μάλιστα, είναι ένα πολύ αγαπημένο συστατικό σε αυτά τα πρωινά ροφήματα, που δίνει ενέργεια. Φανταστείτε όμως τώρα, να το συνδυάσετε με  μπανάνα, maple syrup και έναν espresso;  Ένας πολύ «δυνατός» και τονωτικός συνδυασμός με την ενέργεια του καφέ, την γλύκα από το σιρόπι σφενδάμου και τις θρεπτικές ουσίες του φυστικοβούτυρου και της μπανάνας.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1 κ. σ. φυστικοβούτυρο (ανάλατο)

1 παγωμένη μπανάνα

100 ml γάλα

1 κ. γ. σιρόπι σφενδάμου

1 διπλό espresso σε θερμοκρασία δωματίου

 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθούν. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το φυστικοβούτυρο να είναι ανάλατο γιατί διαφορετικά θα δώσει άλλη μια αλμυρή γεύση στο smoothie πράγμα που δεν θέλουμε. Αν δεν έχετε σιρόπι σφενδάμου, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πετιμέζι ή χαρουπόμελο όχι όμως με ζάχαρή ή μέλι. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυτικό γάλα, επιλέξτε εκείνο της σόγιας ή της βρώμης. Αντί για espresso μπορείτε να βάλετε είτε cold brew είτε στιγμιαίο καφέ. Στην δεύτερη περίπτωση θα πάρετε ένα πιο «βαρύ» ρόφημα χωρίς όμως αρώματα καφέ. Τέλος, το Peanut buetter espresso smoothie πείτε επίσης και πριν από την απογευματινή σας προπόνηση ώστε να σας δώσει την ενέργεια που θα χρειαστείτε.