Κέικ σοκολάτας με espresso
Ένα λαχταριστό, γλυκό με μαύρη σοκολάτα, espresso, λίγη κάψα από τσίλι, ιδανικό για τα πρώτα κρύα.
Ο συνδυασμός σοκολάτας – καφές είναι ένα πολύ συνηθισμένος και τον συναντάμε πολύ συχνά σε διάφορα γλυκά. Σε αυτό το γευστικό «ζευγάρι» σας λέμε να προσθέσετε και λίγη κάψα από τσίλι και να φτιάξετε το παρακάτω κέικ. Ταιριάζει απόλυτα με τα κρύα που αρχίζουν αλλά και με μια ζεστή κούπα καφέ είτε το πρωί, είτε το απόγευμα. Μπορείτε να το ψήσετε όλο μαζί ή να το βάλετε σε μικρές φόρμες και να φτιάξετε cupcake. Για να το συνοδέψετε μπορείτε να φτιάξετε μια σοκολατένια γκανάς.
Υλικά
175 γρ. βούτυρο, συν επιπλέον για το ταψί
175 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 ml espresso
50 γρ. σκόνη κακάο
50 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70%), κομμένη σε μικρά κομμάτια
½ κουτ. γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί με μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά. Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον εσπρέσο, το κακάο, τα κομμάτια σοκολάτας και τις νιφάδες τσίλι. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά και ψήνουμε για 50΄-55΄ στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.