Καλοκαιρινά pancakes με ricotta

Καλοκαιρινά pancakes με ricotta

Υπόγλυκες με ωραία υπόξινη επίγευση οι συγκεκριμένες τηγανίτες είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα καλοκαιρινό πρωινό.

 

Φτιάχνονται εύκολα και σε λίγο χρονικό διάστημα. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν μια πιο αφράτη υφή. Για να επιτύχετε όμως αυτό το αέρινα αποτελέσμα, θα πρέπει να αναμίξετε ξεχωριστά τα υγρά και τα στερεά συστατικά της συνταγής. Όσο για την ricotta, επιλέξτε μια με πολλά λιπαρά που έχει γεμάτη και πλούσια γεύση. Απολαύστε αυτά τα pancakes με ένα κρύο καφέ – τους ταιριάζει πολύ ένας freddo espresso από την Αιθιοπία ή ένας ισορροπημένος freddo cappuccino από την Βραζιλία. Δείτε παρακάτω την συνταγή.

 

Υλικά

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

3/4 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. ricotta

2 μεγάλα αυγά

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Βούτυρο, για μαγείρεμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύτε όλα τα στερεά συστατικά: αλεύρι, μπέκιν, ζάχαρη και αλάτι. Σε ένα άλλο βάλτε το γάλα μαζί με τη ricotta αναμείξτε και, στη συνέχεια, προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι. Έπειτα προσθέστε τα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ρίξτε μια γενναιόδωρη κουταλιά από την ζύμη των pancakes. Τηγανίστε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες και η ζύμη αρχίζει να γίνεται χρυσή (περίπου 3 λεπτά). Αναποδογυρίστε και τηγανίζετε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, άλλα 3 λεπτά. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη. Μπορείτε να σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου, με φέτες από λεμονί και άχνη ζάχαρη ή με μαρμελάδα σύκου ή μούρων.