Αυτό το κόλπο θα “απογειώσει” τον καφέ φίλτρου που πίνετε! (video)
O καφές φίλτρου είναι ένα ρόφημα που μας “συντροφεύει” στην καθημερινότητά μας. Είτε πρωί, είτε απόγευμα, ακόμα και το βράδυ, οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε τον συγκεκριμένο καφέ για τη γεύση του και την απαραίτητη τόνωση που μας προσφέρει.
Τώρα, ένας περίφημος σεφ, ο αποκαλούμενος και “μάγος” της μαγειρικής Alton Brown μας διδάσκει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να απαλλαχθούμε από την πικρή γεύση που μπορεί να έχει κάποιες φορές ο συγκεκριμένος καφές.
Ο Alton όπως αναφέρει, προσθέτει κάθε φορά λίγο χοντρό αλάτι στην καφετιέρα του:
«Το αλάτι όχι μόνο κόβει την πικράδα του καφέ, αλλά εξομαλύνει και την άσχημη γεύση του νερού που έχουμε στο δοχείο. Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη», λέει.
I touched upon this on Good Eats, but I often read about my addition of salt to coffee from fans all the time. So here…
Δημοσιεύτηκε από Alton Brown στις Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015
Για κάθε κούπα νερού που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε στιγμιαίο καφέ, χρειαζόμαστε δύο κουταλιές της σούπας καφέ και το 1/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι.
Δείτε το σχετικό βίντεο: