Mια εύκολη lemon tart για απεριόριστη απόλαυση
0 comments
Η γεύση και η υφή της, απαράμιλλη: Η lemon tart είναι ένα γλυκό έδεσμα που εξισορροπεί με… μαεστρία την οξύτητα του λεμονιού με τα γλυκά “χαρακτηριστικά” της κρέμας.
Η πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή lemon tart (ή lemon pie, που έχει μικρές διαφορές, όπως η χρήση ή μη βουτύρου για την παρασκευή) αποδόθηκε στον Αλέξανδρο Frehse, έναν Ελβετό φούρναρη. Υπάρχουν όμως και κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η βοτανολόγος Emile Campbell-Browne (1830-1925) είχε μια πολύ παρόμοια συνταγή η οποία είχε επινοηθεί από το μαγειρικό προσωπικό του Wigbeth Dorset το 1875.
Δείτε παρακάτω μια εύκολη συνταγή για μια πλούσια σε γεύση και αρώματα lemon pie.
Υλικά
- 250 γραμμ. μπισκότα κανέλας
- 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
- 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 100 γραμμ. ζάχαρη
- 2 κουταλάκια επιπλέον ζάχαρη
- 2 κουταλάκια κοφτά corn flour
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα κατά προτίμηση.
- Σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με σύρμα το χυμό, το ξύσμα, τα 100 γραμμ. ζάχαρη και το cornflour.
- Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα φτιάχνουμε τη βάση. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα.
- Ρίχνουμε στο μίγμα λεμονιού τους 3 κρόκους, ανακατεύουμε κι απλώνουμε στη βάση.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε τα 2 κουταλάκια ζάχαρη και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.
- Απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα είναι τραγανή.