Dalgona coffee: Ο “καφές της καραντίνας”… πειραγμένος
Εάν είστε κι εσείς λάτρεις του, τότε η νέα συνταγή με σαντιγί από κολοκύθα, θα σας συναρπάσει.
Βρισκόμαστε ακόμη στο φθινόπωρο και μια τάση που είναι ευρέως διαδεδομένη ειδικά στο εξωτερικό είναι η χρήση κολοκύθας στις παρασκευές μας. Το “πάντρεμα” του απόλυτα φθινοπωρινού λαχανικού με διάφορα άλλα υλικά μπορεί να απογειώσει τις συνταγές, είτε πρόκειται για γλυκά είτε αλμυρά εδέσματα. Πρόκειται για ένα “ευέλικτο” προϊόν της φύσης που προσαρμόζεται εύκολα, αναλόγως με τις προτιμήσεις μας.
Πώς μπορεί όμως να συνδυαστεί με τον καφέ σας; Η απάντηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον “καφέ της καραντίνας” της πρώτης περιόδου, τον Dalgona coffee, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο έγινε στην κυριολεξία viral. Η γεύση του και η ελκυστική του εμφάνιση οδήγησαν τους λάτρεις του καφέ στο να “εθιστούν”. Τώρα ο καφές αυτός “αναβαθμίζεται”, με την προσθήκη σαντιγί από κολοκύθα! Μια συνταγή που έγινε πρώτα γνωστή μέσω της food blogger Yumna Hamad, και του λογαριασμού της @feelgoodfoodie στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η συνταγή
Συστατικά:
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας κολοκύθα, πουρέ
0,5l γάλα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
-Τοποθετήστε τον στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη, τον πουρέ κολοκύθας και ζεστό νερό σε ένα μπολ.
-Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα, ένα μίξερ χειρός ή έναν frother για να τα αναμίξετε. Η διάρκεια είναι περίπου 5-15 λεπτά ανάλογα με τον τύπο του εργαλείου που χρησιμοποιείτε. Η σύστασή του πρέπει να είναι βελούδινη, παχύρευστη και το χρώμα του ελαφρύ.
-Σερβίρετε το κρεμώδες μίγμα ως “κάλυμμα” πάνω από κρύο ή ζεστό γάλα.