25 υποψήφιοι διεκδικούν διάκριση στα Good Food Awards στις ΗΠΑ!
Ποιότητα, κοινωνικός αντίκτυπος, βιωσιμότητα. Τα κριτήρια που καθιστούν έναν καφέ ξεχωριστό έχουν αλλάξει άρδην ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καθώς συνδέονται με την ευαισθητοποίηση που επιδεικνύει ο κόσμος έναντι μιας σειράς θεμάτων με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το περιβάλλον, η βιωσιμότητα, οι συνθήκες εργασίας κ.ο.κ.
Υπό το πρίσμα αυτό, το Good Food Foundation ανακοίνωσε ότι 25 coffee roasters στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακηρυχθεί φιναλίστ για τα Βραβεία Good Food του 2021, με βάση την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και άλλων παραγόντων.
Το πρόγραμμα της βράβευσης, που θα διεξαχθεί για 11η χρονιά, αφορά προϊόντα διατροφής και τους κατασκευαστές τους σε 16 κατηγορίες ειδικών τροφίμων και τα βραβεία, όπως προαναφέρθηκε, απονέμονται όχι μόνο για την ποιότητα του καφέ, αλλά και για τη βιωσιμότητα και το κοινωνικό αποτύπωμα των εταιρειών. Ο καφές είναι η μόνη κατηγορία προϊόντων στην οποία τα συστατικά δεν χρειάζεται να προέρχονται από το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών. Για τον λόγο αυτό αποτελεί μία από τις πιο “δύσκολες” κατηγορίες του προγράμματος βραβείων ως προς την αξιολόγηση, από άποψη ιχνηλασιμότητας και επαλήθευσης.
Τα τελευταία χρόνια, στην κατηγορία του καφέ κυριαρχούσαν οι νέοι καφέδες της Αιθιοπίας, παρόλο που τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρήθηκε μεγαλύτερη ποικιλομορφία.
Η επιτροπή καφέ του GFF – φέτος υπό την συμπροεδρία της Sandra Elisa Loofbourow του The Crown, της Tovara Salley του Equator Coffees, και της Sheli Maciel της Allegro Coffee – αξιολόγησε τις αιτήσεις με βάση διάφορους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες που σχετίζονται με την αγορά καφέ, καθώς και με περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες σχετικά που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Οι νικητές των φετινών Good Food Awards θα ανακοινωθούν μέσω ζωντανής ροής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021.
Παρατίθεται παρακάτω όλη η λίστα των φιναλίστ
- Abracadabra Coffee Co., Mexico Finca Santa Cruz Natural, Vermont
- Bend Roasting Company, Layered Fermentation from Abore Washing Station Shatawene Village Sidamo, Oregon
- Big Creek Coffee Roasters, Ethiopia Guji Uraga, Montana
- Bird Rock Coffee Roasters, Cerro Azul, California
- Blossom Coffee Roasters, Organic Kenya Kiambu Muiri Estate AA, Washington
- Campos Coffee USA, Colombia La Negrita Natural Geisha, Utah
- Chocolate Fish Coffee Roasters, Finca San Luis, Colombia, California
- Crimson Cup Coffee, Natural Gesha, Oxapampa, Ohio
- Eastlick Coffee Company, Sudan Rume, Inmaculada Coffee Farms, Florida
- Evermore Coffee Roasters, Panama El Letrero – Creativa Natural, New Jersey
- Giv Coffee, Halo Beriti, Connecticut
- Greater Goods Coffee Co., Suke Quto, Texas
- H+S Coffee Roasters, Ecuador Galo Morales Flores, Wyoming
- Huckleberry Roasters, Phantom Limb Blend, Colorado
- JBC Coffee Roasters, Ardent Ethiopia Natural, Wisconsin
- Joe Bean Roasters, Costa Rica Café Rivense del Chirripó Las Torres Natural, New York
- Modest Coffee, The Collector: Costa Rica – Familia Monge, Illinois
- Mr. Espresso, Organic Ethiopia Shantewene, Natural Process, California
- Noble Coffee Roasting, Ethiopia ‘Benti Nenqa’ and Kenya ‘Muiri Estate’ Peaberry, Oregon
- Onyx Coffee Lab, Panama Lamastus Family, Arkansas
- Peach Coffee Roasters, Costa Rica Cordillera de Fuego, Georgia
- Per’La Specialty Roasters, Ethiopia Natural Sidamo Durato Bombe, Florida
- PT’S Coffee Roasting Co., Ethiopia Tigesit Waqa Natural and Colombia Café Granja La Esperanza Sudan Rume Natural, Kansas
- Rothrock Coffee, Tuma Tesso, Pennsylvania
- Triple Coffee Co., Pacamara Natural (Abel Giron, Honduras), California