Panini ACCADEMIA DEL PANINO
YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ: 2 φέτες μορταδέλα, 2 φέτες ψητής μελιτζάνας, 2 φέτες καπνιστό τυρί.
YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ: 1kg γιαούρτι στραγγιστό, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 αυγό, 3 αγγουράκι τουρσί, αλάτι και πιπέρι.
YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ: 1 Kg αλεύρι 55%, 1/2 lt νερό, 30gr ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, 30gr αλάτι και 5gr μαγιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες 160 γρ. και αφού τους δώσουμε σχήμα τις αφήνουμε να ξεκουραστούν 30’. Ψήνουμε στους 340OC βαθμούς για 5’. (Σως) Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, το πολτοποιημένο το σκόρδο, το αυγό, το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Χωρίζουμε το φρεσκοψημένο ψωμάκι Panini στη μέση, αλείφουμε εσωτερικά με τη σως και γεμίζουμε με τις φέτες μελιτζάνας, το καπνιστό τυρί και τη μορταδέλα.
ACCADEMIA DEL PANINO
ΔΩΔΩΝΗΣ 13, IΩΑΝΝΙΝΑ
Τ: 26510 76880
f: Accademia Del Panino
OWNERS: Κώστας Γκόνος & Γιώργος Ντάνος
ΒΑRISTAS: Νίκος Γκατζέλης & Λαμπρινή Τόλη
CHEF: Vincenzo Bongiorno