AQUARELLA: Πορτοκαλόπιτα της κας Ρουμπίνη
YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ: 1 πακέτο φύλλο κρούστας, 4 αυγά, 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 1 ποτήρι βιολογική ζάχαρη, ξύσμα από 1 πορτοκαλί, 1 βανίλια, 1 γιαούρτι και 1 baking powder.
YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 2 ποτήρια βιολογική ζάχαρη, ξύσμα από 1 πορτοκαλί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε με αυγοδαρτη μέχρι να έχουμε ενα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια μέσα στο μείγμα προσθέτουμε τα φύλλα αφού τα έχουμε κομματιασει, το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ψήνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί στους 180°C βαθμούς για τριανταπέντε λεπτά. Αποσύρουμε και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι αφού έχουμε αφήσει να κρυώσει πρώτα η πίτα.
AQUARELLA
A: ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Τ: 27210 75010
OWNER: Γιώργος Χιουρέας
ΒΑRISTA: Γιώργος Ψωματάρης
CHEF: Ρουμπίνη Χιουρέα